Sagatavo savu auto pavasara sezonai

Tāpat kā mājās veicam pavasara ģenerāltīrīšanu, arī auto pēc ziemas perioda ir pelnījis kārtīgu apkopi, lai ne laikapstākļi, ne ceļu stāvoklis nepārsteigtu mūs nesagatavotus.

Nesteidzies ar ziemas riepu nomaiņu!

No 1. decembra līdz 1. martam visām automašīnām Latvijā ir jābūt aprīkotām ar ziemas riepām, taču nav teikts, ka pēc 1. marta obligāti būtu jāpāriet uz vasaras riepām. Izvērtē reālos braukšanas apstākļus! 

Mašīna kārtīgi jānomazgā! Un ne tikai tās virsbūve.

Sāls, ar ko ziemā kaisa ceļus, ir korodējošs materiāls – ilgstoši atrodoties uz automašīnas metāla detaļām, tas var izraisīt rūsēšanu.

Ja ziemā nebrauc ar savu auto, pievērs tam īpašu uzmanību pavasarī!

Pēc ilgstošas dīkstāves jāpārbauda, vai strādā gaismas, nav nosēdies akumulators, nav aprūsējušas bremzes, tāpēc pirmajos braucienos jābūt ļoti uzmanīgam un prātīgam.

 Ja vari, tad nemaini, bet salabo!

 

Neaizmirsti pievērst uzmanību vējstikliem, jo pat mazākais stikla bojājums var pārvērsties lielā plaisā, tādējādi radot arī papildu robu tavā maciņā. Esi dabai un savam maciņam draudzīgs – ja ir iespējams, tad tā vietā, lai ieplaisājušu auto stiklu steigtu nomainīt, salabo to. Tas prasīs vien pusstundu tava laika!

 

Vairāk par pakalpojuma iespējām uzzini pie Drošības akadēmijas partnera CARGLASS® un rakstā Caurums vējstiklā: mainīt vai tomēr remontēt?